Rólunk írták

Ebben a rovatban gyülekezetünkről szóló média megjelenéseket szeretnénk közzétenni.

Őrbottyáni igehirdetés...

Bibliát a konfirmálóknak, de mikor?

2012 tavaszán az egyik kisköri (Északpesti Egyházmegye, Mátravidéki kisköre) presbiteri találkozónkon a konfirmáció kérdését jártuk körül. Számtalan felvetődő kérdés megfogalmazásával telt a délután (hány éveseknek, mikor legyen az előkészítő, mi legyen annak az anyaga, a vizsga és fogadalomtétel együtt vagy külön időpontban legyen, hova tűnnek a konfirmáltak stb.), és kételyekkel, aggódással a szívünkben tértünk haza. Egy dologban azonban megegyeztünk: Bibliát a konfirmandusok kezébe! Gyülekezetünkben eddig az volt a gyakorlat, hogy minden konfirmált az ünnepi istentisztelet alkalmával kapott egy Bibliát. A megváltozott társadalmi környezetben azonban a konfirmációra jelentkező fiatalok közül sokan már nem találnak otthon Szentírást, vagy ha van is, az a nagyszülők becsben tartott öröksége, melyet nem illik az iskolatáskába tömni, otthonról elcipelni, az öreg lapokat pergetni. A Biblia alapfokú ismerete ugyanakkor természetes elvárás a konfirmandustól. Így jött a gondolat, hogy a kétéves konfirmációs felkészítés elején ajándékozzon gyülekezetünk Bibliát a fiataloknak.

Erre az ünnepélyes istentiszteleti alkalomra (október 14.) Steinbach József a Dunántúli Egyházkerület püspöke, a balatonalmádi gyülekezet (Balatonalmádi-Balatonfűzfői Református Társegyházközség) lelkipásztora hozta közénk az Igét. Régi kapcsolat fűz minket a Balaton-parti gyülekezethez, mert fiataljaink több mint egy évtizede töltik Fűzfőn a nyári ifis csendeshetet.

Bővebben: Őrbottyáni igehirdetés...

A szabad idő hasznos eltöltéséért

Pápa - Negyvenöt tanórán kívüli tevékenység, több mint ezerháromszáz órányi program: mindezt öt pápai és környékbeli intézményben valósítja meg a Dunántúli Református Egyházkerület a nyertes TÁMOP-projekt keretében. Az összeget az Európai Szociális Alap biztosítja.

Az ünnepélyes projektnyitót kedden délután rendezték az egyházkerület püspöki hivatalában. Itt elsőként Steinbach József püspök üdvözölte a jelenlévő intézményvezetőket, közreműködőket, majd Bellai Karolina projektmenedzser ismertette a program tartalmát.  Bővebben

2011. október. 18. kedd | Szerző: Nagy Imre Forrás: www.naplo-online.hu

Nemcsak a katasztrófáról, az összefogásról is megemlékeztek

Kolontár, Devecser - Emberi nem törődés, felelőtlen kapzsiság és pénzhajhászás okozta a vörösiszap-katasztrófát – jelentette ki Kolontáron Kontrát Károly. Kolontáron koszorúztak, Devecserben átadták az új postát és a Rotary házat. Este fáklyás felvonulással zárult az iszapkatasztrófa egy éves megemlékezése.

Kolontáron az emlékműnél Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Kontrát Károly és Illés Zoltán államtitkárok, országgyűlési képviselők, Kovács Zoltán megyei kormánymegbizott, Lasztovicza Jenő megyei közgyűlési elnök, valamint a helyi előljárók, Tili Károly Kolontár és Toldi Tamás Devecser polgmesterei jelentek meg. Bővebben

2011. október. 04. kedd |  Forrás: www.naplo-online.hu

Pünkösd üzenete a mának

Steinbach József református püspök a Szentlélek kitöltetésének ünnepéről

Pünkösd üzenete a mának

Vajon mit üzennek a ma embere számára a vallás ünnepei? Hogyan felel meg a kor kihívásainak a református egyház? Ezekről a kérdésekről, valamint hitről, szeretetről, nyitottságról beszélgettünk Steinbach Józseffel, a Dunántúli Református Egyházkerület püspökével pünkösd apropóján.

Bővebben: Pünkösd üzenete a mának

1 % felajánlás

110405_mre_ajanlo

Támogassa Alapítványunkat Személyi Jövedelemadójának 1%-val!

„Balatonalmádi Református Egyházközségért Alapítvány" 

Adószámunk: 18915617-1-19