Karácsonyfa-díszítés és szeretetvendégség

 

Hagyománynak számít már gyülekezetünkben, hogy a templomban felállított karácsonyfát a gyülekezeti tagok közösen díszítik fel, majd szeretetvendégséget tartunk. Így történt ez december 8-án kedd este is, amikor a bibliaórás testvérek a hatalmas fenyőfából meseszép karácsonyfát varázsoltak a több doboznyi dísz és karácsonyfaégő segítségével. A közös díszítés során együtt hangolódtunk az ünnepre is, kicsit a lelkünket is készítve a közelgő napokra.

 

A templom kicsinosítása után átvonultunk a gyülekezeti terembe, ahol szorgos kezek már előkészítették és megterítették az asztalokat. A közös vacsora megkezdése előtt egy rövid áhítatot tartottunk, a Heidelbergi Káté egyik kérdés-felelete alapján, majd hálatelt szívvel álltunk neki a bőséges lakoma elfogyasztásának. Meghitt, családias légkörben folyt a beszélgetés, felidéztünk régi gyülekezeti emlékeket, valamint az elmúlt év mulatságos eseményeit is, egyben lelkipásztorunk köszönetet is mondott mindenkinek a gyülekezetben tett szolgálataiért.

Jó volt az Advent várakozásában, a karácsonyi programáradat előtt együtt elcsendesedni, és hálát adni az elmúlt évért, egymásért, és Istenünk mindent megelőző, feltétel nélküli, kifogyhatatlan szeretetéért.

Szabó Beatrix

1 % felajánlás

110405_mre_ajanlo

Támogassa Alapítványunkat Személyi Jövedelemadójának 1%-val!

„Balatonalmádi Református Egyházközségért Alapítvány" 

Adószámunk: 18915617-1-19